Zdarza się, że twój głód między posiłkami jest silniejszy niż rozsądek? Zobacz, jak podjadać bez szkody dla figury!

1. Seler

Dlaczego? 100 g to zaledwie ok. 16 kcal
Doskonale sprawdzi się podczas odchudzania. Odtruwa, ułatwia trawienie, działa moczopędnie i dostarcza wielu cennych witamin i składników mineralnych, takich jak: witamina C, witaminy z grupy B, witamina PP, kwas foliowy, fosfor, wapń, potas, cynk i wiele innych.

2. Marchew

Dlaczego? 100 g to zaledwie 27 kcal
Najlepiej jeść ją surową. Należy do najbogatszych w witaminy warzyw. Świetnie wpływa na cerę i wzrok. Zawiera witaminy A, E, K, C, PP i z grupy B oraz wapń, żelazo, cynk, potas, miedź i wiele innych.

grillowane-steki-z-paskami-warzyw-krok-3

3. Pomidorki koktajlowe

Dlaczego? 100 g to zaledwie 13 kcal
To przekąska, którą łatwo zabrać ze sobą do pracy. W dodatku zawierają mnóstwo witaminy C, beta-karotenu, witamin E, PP, K i z grupy B, wapnia, magnezu, żelaza i wielu innych cennych składników. Działają moczopędnie, zapobiegają miażdżycy i zawałom serca oraz procesom starzenia.

4. Truskawki

Dlaczego? 100 g to zaledwie 28 kcal
Kojarzą nam się przede wszystkim z latem. Ale w postaci mrożonej także mają dużo prozdrowotnych wartości. Zapobiegają zaparciom i mają właściwości przeciwnowotworowe. Zawierają też bromelinę, która wspomaga trawienie. Oprócz tego znajduje się w nich sporo witaminy C, PP i witamin z grupy B oraz potasu, wapnia, fosforu i magnezu.

5. Jogurt naturalny

Dlaczego? 100 g to zaledwie 90 kcal
Przekąska, która dostarcza dużych ilości wapnia – wspomagającego odchudzanie i wzmacniającego kości. Korzystnie wpływa też na florę bakteryjną przewodu pokarmowego, dzięki czemu poprawia odporność. Lista jego zalet jest długa, dlatego ze spokojem można go jeść między posiłkami.

z11967370M,Lekka-truskawka