Krem z awokado

  • 2 dojrzałe awokado
  • 1 łyżka miodu
  • 1,5 banana
  • Sok z cytryny
  • Szczypta soli do smaku

Ciasto

  • 1  szklanka zmielonych migdałów
  • 1 łyżka miodu
  • 1 łyżka zmielonych daktyli
  • 1 szklanka wiórków kokosowych
  • 1 łyżka soku z cytryny
  1. Składniki na krem miksujemy.
  2. Składniki na ciasto dobrze mieszamy w malakserze. Następnie wykładamy  cienką warstwę ciasta do wcześniej wysmarowanych olejem  foremek na mini babeczki. Wkładamy na 30-40 min do zamrażalnika. Jeżeli ciasto się nie klei to należy dodać więcej daktyli.
  3. Wyjmujemy ciasto z foremek, do środka dodajemy krem z awokado i dekorujemy wierz ulubionymi owocami.

Smacznego!!! :)

babeczki-z-kremem-z-avocado-1111