Składniki: 
  • 2 białka jaj
  • 1 żółtko
  • 3 łyżki płatków owsianych lub mąki żytniej
  • pół rozgniecionego na papkę banana
  • opcjonalne dodatki: miód, rodzynki, masło orzechowe
Sposób przygotowania: 
  1. Białka jaj ubijamy na sztywną pianę.
  2. Żółtko mieszamy z mąką żytnią i dodajemy stopniowo do piany.
  3. Dodajemy banana i całość delikatnie mieszamy.
  4. Następnie wylewamy masę do rozgrzanego tostera. Przedtem smarujemy opiekacz cienką warstwą oleju za pomocą ręcznika papierowego, ponieważ tosty mogą przywierać do opiekacza.
  5. Po 2-3 minutach sprawdzamy czy są gotowe, ewentualnie przekładamy je na drugą stronę.
  6. Tosty możemy podawać z plasterkami banana, miodem lub masłem orzechowym.
SMACZNEGO!
fit-french-toast