Chlorofil to zielony barwnik występujący w roślinach. Dzięki procesowi chemicznemu zwanemu fotosyntezą, chlorofil wykorzystuje energię słoneczną do różnych funkcji życiowych.
Chlorofil niezbędny jest dla ludzi, którzy z jakiejkolwiek przyczyny nie otrzymują światła słonecznego, np. pracownikom biur i dużych miast, ludziom przemęczonym i zestresowanym.
Istnieją dowody na to, że chlorofil pomaga w zapobieganiu i leczeniu wielu odmian raka oraz miażdżycy.
Zapraszamy do zapoznania się z leczniczymi, regenerującymi, oczyszczającymi, przeciwzapalnymi i kosmetycznymi właściwościami chlorofilu:
- wykazuje właściwości hamujące rozwój guzów, pomaga zapobiegać nowotworom;
- zwiększa liczebność czerwonych krwinek, dostarcza żelaza, skutecznie wspomaga leczenie anemii;
- zwiększa zasadowość organizmu, przeciwdziała zakwaszeniu, neutralizuje szkodliwe działanie białka;
- neutralizuje nieprzyjemny zapach potu, usuwa nieprzyjemny oddech i zapach ciała;
- obniża zapotrzebowanie na insulinę, wspiera leczenie cukrzycy, wzmacnia czynność tarczycy i trzustki
- oczyszcza i odwadnia jelita, wspomaga rozwój korzystnej flory bakteryjnej jelit, łagodzi bolesne hemoroidy;
- oczyszcza wątrobę;
- przyspiesza gojenie się ran, niszczy bakterie w ranach;
- poprawia wzrok;
- uaktywnia enzymy do wytwarzania witamin E, A, i K;
- reguluje cykl miesiączkowy;
- odnawia tkanki ;
- zmniejsza objawy astmy;
- dodaje energii;
- poprawia wydzielanie mleka u matek karmiących;
- poprawia koloryt skóry, łagodzi zaczerwienienia.
Najlepszymi źródłami chlorofilu są zielone części porów, nać pietruszki i selera, ogórki, liście młodych buraków.
Dołącz do nas!