Dietetyczne brownie z fasoli:
Składniki:
- 1 szklanka fasoli czerwonej
- 1 szklanka miękkich daktyli
- 2 duże bardzo dojrzałe banany
- 4 łyżki kakao
- 2 łyżki masła orzechowego
- 2 łyżki zmielonych płatków owsianych
- 180 g gorzkiej czekolady
Sposób przygotowania:
- Fasolę namaczamy przez noc.
- Następnego dnia odcedzamy, płuczemy pod bieżącą wodą i gotujemy do miękkości.
- Czekoladę roztapiamy w kąpieli wodnej.
- Dodajemy pokrojone w plasterki banany, kakao, daktyle, masło orzechowe, cynamon i wszystko blendujemy do uzyskania gładkiej masy. Jeżeli masa wydaje się zbyt wodnista, można dodać jeszcze trochę płatków owsianych.
- Pieczemy od 30 do 40 min w temp. 180°C, w blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
Dołącz do nas!