-
Składniki:
- 40 g płatków jaglanych (lub kaszy jaglanej)
- 50ml soku z pomarańczy
- 1 łyżka mąki kokosowej (lub wiórków kokosowych)
- 100 g tofu
- jabłko
- szczypta cynamonu
- 1/2 łyżeczki soku z cytryny
- 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia
- rodzynki
Sposób przygotowania:
- Płatki jaglane mieszamy z cynamonem, sokiem z cytryny i z pomarańczy, dokładnie mieszamy i odstawiamy do nasiąknięcia.
- Tofu miksujemy z proszkiem do pieczenia i mąką kokosową, dodajemy do wcześniej zalanych płatków i mieszamy.
- Pół jabłka kroimy na cienkie plastry, resztę ścieramy na tarce.
- Do foremki wyłożonej uprzednio papierem do pieczenia przekładamy 1/2 ciasta, a na to plastry jabłka.
- Następnie do reszty masy dodajemy starte jabłko i rodzynki, wykładamy na wierzch.
- Ciasto pieczemy ok. 25-30 minut w 180 st.
Dołącz do nas!