Jarmuż ma wyrazisty, kapuściany posmak. Koktajl wzbogaciłam słodką gruszką, bananem i sokiem z pomarańczy. Na górze wylądowała żurawina i płatki migdałowe. Wyszło naprawdę pysznie
Czas przygotowania:Przygotowanie zielonego, super zdrowego i pysznego koktajlu zajmie nie więcej niż 15 minut.
Składniki
- spora garść jarmużu (ok. 50 g)
- 1 gruszka
- 1 banan
- sok z 1 pomarańczy
- do podania: płatki migdałowe, suszona żurawina, liść jarmużu
Wykonanie
- Jarmuż przelej wrzątkiem, a następnie zimną wodą. Odłóż na durszlak do odcedzenia. Usuń twarde nerwy z liści i wrzuć do pojemnika blendera.
- Gruszkę i banana obierz, pokrój na mniejsze kawałki. Z gruszki usuń gniazda nasienne. Owoce dodaj do pojemnika.
- Dolej sok pomarańczowy i blenduj kilka razy, aby wszystkie składniki dokładnie się zmiksowały. Jeśli koktajl jest za gęsty dodaj więcej soku w razie potrzeby.
- Na koniec udekoruj koktajl – ułóż żurawinę, płatki migdałowe i liść jarmużu.
Dołącz do nas!