Mimo nadchodzących Świąt, dni robią się coraz bardziej ponure. Z tego względu proponujemy dziś przepis na rozgrzewający i pełen koloru krem z marchwi.
Składniki
- 4 -5 marchewek,
- 2 litry bulionu warzywnego lub rosołu,
- 1 cebula,
- 1 łyżeczka świeżego startego imbiru,
- 1 łyżka oleju rzepakowego,
- świeżo zmielony pieprz,
- sól,
- natka pietruszki.
Przygotowanie
- Posiekaną cebulę zeszlikć na patelni.
- Wcześniej przygotowany bulion wlać do garnka, a następnie dodać do niego obrane, grubo pokrojone marchewki oraz cebulę. Gotować na wolnym ogniu, aż do miękkości warzyw.
- Zupę zblendować, a następnie przyprawić do smaku i jeszcze chwilę pogotować.
- Gotową zupę podawać posypaną natką pietruszki.
Smacznego!
Dołącz do nas!