SKŁADNIKI
- 200 g miksu sałat
- po 125 g ciemnych i jasnych winogron
- 200 g sera pleśniowego
- 5 łyżek oliwy z oliwek
- 1 łyżka octu balsamicznego
- sól
- zmielony pieprz
- 1 łyżeczka brązowego cukru trzcinowego
- 1-2 łyżeczki średnio ostrej musztardy
- 150 g ciabatty, według uznania
Sałatę myjemy, osuszamy. Winogrona obrywamy z łodyg i kroimy na pół. Ser kroimy najpierw w plasterki, potem w słupki. Wszystko mieszamy.
Łączymy ze sobą oliwę z oliwek, ocet, sól, pieprz, cukier, musztardę i energicznie mieszamy. Ciabattę podpiekamy w rozgrzanym piekarniku aż będzie chrupiąca, następnie kroimy na kromki. Sałatkę mieszamy z sosem winegret, podajemy z chlebem.
Dołącz do nas!