Dziś pierwszy dzień wiosny, do tego piątek, postanowiliśmy więc zaproponować Wam przygotowanie na weekend potrawy, która będzie współgrała z aurą i promieniami słońca. Co prawda nowalijek jeszcze nie ma, ale można nieco oszukać rzeczywistość i wykorzystać produkty, które dostępne są przez cały rok. Za blogiem mum-tworzy.blogspot.com przedstawiamy przepis na prostą i pyszną wiosenną sałatkę.

 

salatkaSkładniki:

– garść roszponki

– pomidory koktajlowe 5-6 sztuk

– 1/2 ogórka zielonego

– ćwiartka czerwonej papryki

– oliwki czarne 5-8 sztuk

– 1 jajko na twardo

– sos balsamiczny

 

Przygotowanie:

Wszystkie warzywa umyć i oczyścić. Na spodzie talerza ułożyć roszponkę, następnie pokrojone w ćwiartki pomidorki koktajlowe, oliwki oraz półplasterki ogórka. Ugotować jajko na twardo i po ostudzeniu pokroić w ćwiartki lub ósemki. Ułożyć na wierzchu sałatki. Całość polać sosem balsamicznym. Konsumować ze smakiem :)