Dziś pierwszy dzień wiosny, do tego piątek, postanowiliśmy więc zaproponować Wam przygotowanie na weekend potrawy, która będzie współgrała z aurą i promieniami słońca. Co prawda nowalijek jeszcze nie ma, ale można nieco oszukać rzeczywistość i wykorzystać produkty, które dostępne są przez cały rok. Za blogiem mum-tworzy.blogspot.com przedstawiamy przepis na prostą i pyszną wiosenną sałatkę.
– garść roszponki
– pomidory koktajlowe 5-6 sztuk
– 1/2 ogórka zielonego
– ćwiartka czerwonej papryki
– oliwki czarne 5-8 sztuk
– 1 jajko na twardo
– sos balsamiczny
Przygotowanie:
Wszystkie warzywa umyć i oczyścić. Na spodzie talerza ułożyć roszponkę, następnie pokrojone w ćwiartki pomidorki koktajlowe, oliwki oraz półplasterki ogórka. Ugotować jajko na twardo i po ostudzeniu pokroić w ćwiartki lub ósemki. Ułożyć na wierzchu sałatki. Całość polać sosem balsamicznym. Konsumować ze smakiem
Dołącz do nas!